Total torka på alla håll

on

Gräset knastrar och är brunt på hela gräsmattan, sockerärtorna har torkat bort, smultronplantorna ser ut som torra små förvridna ja jag vet inte vad. Det är totalt eldningsförbud i nästan hela landet (det kanske har blivit det i alla län/kommuner under dagen). Vi torkar bort i 30-35 grader och solsken. Ja denna sommar kan nog ingen klaga på att de fått dåligt väder på sin semester, men nog allt saknar man sina ”vanliga” sommarnöjen som att kunna grilla och ha mysigt. Jag har 2 påsar marshmallows jag köpte i hoppet om att lära dottern grilla sådana. Men inte ens en liten eld inomhus är lockande i denna värmen.

Men det är torka på fler avdelningar. Inspiration på att skriva, att blogga, att hitta på saker är i en stor torrperiod just nu. Men man kan ju skriva om lite vad som helst. Just nu så är karln iväg och spelar fotboll med en kylväska full i vatten och alkoholfri öl (till efter träningen).

Själv så sitter jag och min katt ute i kvällssolen och myser. Jag sitter och skriver shoppinglista och planerar semestern, katten kurrar och kloar bara lite (Aj, Aj, Aj!), i glaset har jag en kär favorit: Sommersby red rhubarb. Sommersby är ett av de märkena som alltid finns hemma. Lättdruckna och trevliga oavsett om det är med eller utan alkohol.

Just nu är jag mycket mer beroende av telefonen än vanligt när jag håller på att planera för vi har precis tapetserat om vardagsrummet, nu ska bara elen fixas och allt möbleras. Kan berätta att det blir stor skillnad mot de beiga tapeterna med fyrkanter med små blommor på. Men med allt detta så är jag väldigt glad för två nödvändiga prylar jag har här hemma. Det första är en riktigt bra powerbank, ja mitt batteri hade knappt klarat av detta inlägg, det andra är vår laddbara bygglampa, bra ljus, lätt att bära med sig och går t.om. att ladda i bilen. Nej nu har jag nördat in mig nog på blandat babbel för idag så nu ska jag fortsätta med min lista så att det kommit med lite mer innan mannen är tillbaka från fotbollen. Skål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s